https://www.youtube.com/watch?v=8Y72Roc5Ngo

Video laten maken

Video is de populairste vorm van content. Video spreekt tot verbeelding. Video verhoogt engagement. Video roept emotie op. Video is makkelijk verspreidbaar. Video verkoopt. Nog meer redenen nodig om een video te laten maken? Er zijn nog talloze voorbeelden te vinden waarom video marketing cruciaal is voor jouw onderneming. Een bedrijfsvideo, productvideo of toch liever een animatievideo? Bij Rubix Creative Agency kunnen we verschillende soorten video’s voor je produceren. Video’s die impact maken op jouw doelgroep. Video’s die zorgen dat jouw onderneming zijn doelstellingen kan bereiken.

Video

Soorten Video Formats

Er zijn ontzettend veel verschillende formats waarin je een video op kan nemen. Elk format brengt zijn eigen sterke punten met zich mee. Voor welke video je gaat is afhankelijk van zowel je doelgroep als de doelstellingen die je wilt bereiken. Hieronder worden alle formats besproken waarin Rubix Creative Agency jouw onderneming kan ondersteunen.

Bedrijfsvideo

Je bedrijfsidentiteit in één oogopslag tonen.

Advertentie video

Geef gevoel aan je product, dienst of merk!

Uitlegvideo

Zet je onderneming weg als expert.

Productvideo

Laat zien hoe jouw product werkt en wat het doet.

Stop-motion video

Creëer een unieke, warme spraakmakende video!

Animatie video

Breng complexe boodschappen op een simpele manier in beeld!

How-to video

Leer je kijkers hoe iets simpel te doen is.

De voordelen van Video's

Video brengt vele voordelen met zich mee. Zo kijken 72% van de mensen liever naar een video dan naar een tekst. Enkele andere voordelen die video met zich meebrengt zijn:

  • Grijpt de aandacht
  • Verhoogd engagement
  • Verbeterde conversie
  • Ze zijn makkelijk verspreidbaar
  • Inzetbaar op meerdere platformen
  • Bereikt nieuwe doelgroepen
  • Versterkt communicatie

Soorten video’s

Er zijn ontzettend veel verschillende formats waarin je een video op kan nemen. Elk format brengt zijn eigen sterke punten met zich mee. Voor welke video je gaat is afhankelijk van zowel je doelgroep als de doelstellingen die je wilt bereiken. Hieronder worden alle formats besproken waarin Rubix Creative Agency jouw onderneming kan ondersteunen.

Bedrijfsvideo

Wil je binnen een oogopslag de identiteit van jouw bedrijf tentoonstellen? Dan is een bedrijfsvideo de ideale oplossing. Binnen een oogopslag moet jouw merkidentiteit zichtbaar naar voren komen. Met een bedrijfsvideo laat je (potentiële) klanten binnen een oogwenk jouw bedrijf voelen en beleven. 

ONTDEK MEER

Advertentie video

Een advertentie video laat jouw product, dienst of merk met beeld en geluid naar voren komen. Een advertentie video is zeer interessant om te gebruiken doordat je er gevoel mee over kan brengen en kijkers bij je product, dienst of merk betrekt. De video is breed inzetbaar op platformen als youtube, facebook, instagram en snapchat.

ONTDEK MEER

Uitlegvideo

Uitlegvideo’s worden een steeds belangrijker onderdeel in het video landschap. Met uitleg video’s kan je door gratis informatie te delen jezelf of jouw onderneming als een expert wegzetten. Hierdoor wordt je merkidentiteit versterkt, waardoor (potentiële) klanten eerder bij jou zullen kopen. Het is een prachtige manier van indirect verkopen. 

ONTDEK MEER

Productvideo

Wil je tentoonstellen welke problemen jouw product allemaal op kan lossen? Of in welke behoeftes jouw product allemaal kan voorzien? Dan is een productvideo de ideale oplossing! Met een productvideo kan je in een oogopslag duidelijk maken hoe je product werkt en in welke behoeftes deze kan voorzien. Het werkt conversieverhogend, geeft een verbeterde gebruikerservaring en helpt de klant een beslissing te maken. 

ONTDEK MEER

How-to video

Een how-to video leert kijkers op een simpele manier om iets te doen. Je informeert de kijker, demonstreert je product en voorziet in de behoefte van kijkers voor een korte en overzichtelijke uitleg. How-to video’s worden veel ingezet bij DIY producten, maar kunnen ook uitstekend voor andere doeleinden worden gebruikt. 

ONTDEK MEER

Stop-motion video

Een stop-motion video is een creatieve filmtechniek waarbij de video frame voor frame in elkaar wordt gezet. Hierdoor krijg je een unieke, spraakmakende video die warmer, creatiever en menselijker oogt. Een stop-motion video is vaak een tijdrovende klus gezien je het beeld frame voor frame klaar moet zetten. 

ONTDEK MEER

Animatie video

Animatievideo’s kunnen complexe boodschappen op een simpele manier in beeld brengen. Ze zijn tijdloos, breed inzetbaar en doordat het animatie is, is visueel bijna alles mogelijk. Een ander voordeel is dat animatievideo’s later makkelijk aanpasbaar zijn, waardoor je de video kan optimaliseren voor gebruik. 

ONTDEK MEER

Hoe gaan wij te werk?

Afhankelijk van de gekozen vorm en inzet van een specifiek kanaal doorlopen wij de volgende stappen:

Kennismaking / briefing:

Bij de kennismaking leren we jouw onderneming kennen en worden we geïntroduceerd met jullie doelstellingen. Aan de hand van deze doelstellingen wordt samen een strategie bepaald.

Brainstormen / Concept delen 

Aan de hand van de wensen en doelstellingen brainstormen we gezamenlijk over een eerste opzet. Dit werken we uit in een script, storyboard en draaiboek. Onze projectmanager stelt de planning op en organiseert de inzet van de benodigde apparatuur.

Eerste versie wordt aangeleverd

De eerste versie van de video wordt gemaakt. Bijvoorbeeld door het tekenen van de illustraties of de draaidag op een aantal locaties. Rubix Creative Agency verzorgt tijdens de productie de regie en de afstemming met de klant. We editen het ruwe materiaal en voegen bijvoorbeeld muziek, tekst en een eventuele voice-over toe. 

Meerdere feedback rondes

De eerste versie van de video is slechts het begin. Nadat de eerste versie af is komen er meerdere feedback rondes waarin we de video samen tot een beter geheel maken. Eventuele correcties worden aangepast en verbeterd. Als de video eenmaal af is wordt deze vervolgens opgeleverd. 

Oplevering & evaluatie

Meestal maken we diverse versies van de video voor inzet op verschillende kanalen. Na de video kan een evaluatie plaatsvinden waarin de prestaties van de video onder de loep worden genomen. 

Kosten video laten maken

De kosten van de video zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wat voor soort video het moet worden, hoe lang moet de video duren en wat zijn de benodigde materialen? Bij Rubix Creative Agency zijn we altijd van tevoren transparant over de prijzen, waardoor je nooit verrassingen komt te staan.

Onze expertise inzetten?

Ben jij op zoek naar de juiste partner om je video te laten maken? Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking! Neem meteen contact op via mail of de telefoon.

Vraag naar de mogelijkheden

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen.