https://www.youtube.com/watch?v=8Y72Roc5Ngo

Stop-motion video laten maken

Een stop-motion video is een creatieve filmtechniek waarbij de video frame voor frame in elkaar wordt gezet. Hierdoor krijg je een unieke, spraakmakende video die warmer, creatiever en menselijker oogt. Een stop-motion video is vaak een tijdrovende klus, gezien je het beeld frame voor frame klaar moet zetten. 

Wat is een Stop-motion Video?

Een stop-motion video is een unieke vorm van animatie waarbij fysieke objecten, poppen of figuren frame voor frame worden verplaatst en gefotografeerd om de illusie van beweging te creëren. Elke afzonderlijke foto vormt een frame van de video, en wanneer deze beelden snel worden afgespeeld, ontstaat er een boeiende en vaak magische animatie.

Waarom een Stop-motion Video Laten Maken?

Visuele Aantrekkingskracht

Stop-motion video’s hebben een intrigerende visuele aantrekkingskracht die de aandacht van het publiek vasthoudt. Ze zijn anders dan traditionele video’s en maken indruk.

Creatieve Expressie

Met stop-motion kun je je creativiteit de vrije loop laten. Het stelt je in staat om verhalen te vertellen en concepten visueel tot leven te brengen op een unieke en artistieke manier.

Unieke Branding

Stop-motion video’s kunnen je merk onderscheiden van de concurrentie. Ze geven een persoonlijk en ambachtelijk tintje aan je boodschap.

Educatief en Informatief

Stop-motion video’s kunnen gebruikt worden om complexe ideeën en instructies op een eenvoudige en begrijpelijke manier over te brengen, wat ze geschikt maakt voor educatieve doeleinden.

Voordelen van een Stop-motion Video Laten Maken

Gedenkwaardige Impact

Stop-motion video’s laten een blijvende indruk achter bij je publiek. Ze worden vaak gedeeld en onthouden.

Creatieve Flexibiliteit

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt alles tot leven brengen, van productdemonstraties tot verhalen voor kinderen, met stop-motion.

Betrokkenheid van het Publiek

Mensen houden van de ambachtelijke charme van stop-motion video’s. Ze kunnen de kijkers op een dieper niveau betrekken.

Online Zichtbaarheid

Stop-motion video’s trekken de aandacht op sociale media en kunnen je online aanwezigheid versterken.

Werkwijze Rubix Creative

Afhankelijk van de gekozen vorm en inzet van een specifiek kanaal doorlopen wij de volgende stappen:

Kennismaking / briefing

Bij de kennismaking leren we jouw onderneming kennen en worden we geïntroduceerd met jullie doelstellingen. Aan de hand van deze doelstellingen wordt samen een strategie bepaald. 

Brainstormen / Concept delen

Aan de hand van de wensen en doelstellingen brainstormen we gezamenlijk over een eerste opzet. Dit werken we uit in een script, storyboard en draaiboek. Onze projectmanager stelt de planning op en organiseert de inzet van de benodigde apparatuur.

Eerste versie wordt aangeleverd

De eerste versie van de video wordt gemaakt. Bijvoorbeeld door het tekenen van de illustraties of de draaidag op een aantal locaties. Rubix Creative Agency verzorgt tijdens de productie de regie en de afstemming met de klant. We editen het ruwe materiaal en voegen bijvoorbeeld muziek, tekst en een eventuele voice-over toe.

Meerdere feedback rondes

De eerste versie van de video is slechts het begin. Nadat de eerste versie af is komen er meerdere feedback rondes waarin we de video samen tot een beter geheel maken. Eventuele correcties worden aangepast en verbeterd. Als de video eenmaal af is wordt deze vervolgens opgeleverd.

Oplevering & evaluatie

Meestal maken we diverse versies van de video voor inzet op verschillende kanalen. Na de video kan een evaluatie plaatsvinden waarin de prestaties van de video onder de loep worden genomen.

Kosten stop-motion video

De kosten van een stop-motion video zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wat voor soort video het moet worden, hoe lang moet de video duren en wat zijn de benodigde materialen? Bij Rubix Creative Agency zijn we altijd van tevoren transparant over de prijzen, waardoor je nooit verrassingen komt te staan.

Onze expertise inzetten?

Ben jij op zoek naar de juiste partner om een stop-motion video te laten maken? Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking! Neem meteen contact op via mail of de telefoon.

Vraag naar de mogelijkheden

Video

Soorten Video Formats

Er zijn ontzettend veel verschillende formats waarin je een video op kan nemen. Elk format brengt zijn eigen sterke punten met zich mee. Voor welke video je gaat is afhankelijk van zowel je doelgroep als de doelstellingen die je wilt bereiken. Hieronder worden alle formats besproken waarin Rubix Creative Agency jouw onderneming kan ondersteunen.

Bedrijfsvideo

Je bedrijfsidentiteit in één oogopslag tonen.

Advertentie video

Geef gevoel aan je product, dienst of merk!

Uitlegvideo

Zet je onderneming weg als expert.

Productvideo

Laat zien hoe jouw product werkt en wat het doet.

Stop-motion video

Creëer een unieke, warme spraakmakende video!

Animatie video

Breng complexe boodschappen op een simpele manier in beeld!

How-to video

Leer je kijkers hoe iets simpel te doen is.

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen.