https://www.youtube.com/watch?v=8Y72Roc5Ngo

How-to video laten maken

Een how-to video leert kijkers op een simpele manier om iets te doen. Je informeert de kijker, demonstreert je product en voorziet in de behoefte van kijkers voor een korte en overzichtelijke uitleg. How-to video’s worden veel ingezet bij DIY producten, maar kunnen ook uitstekend voor andere doeleinden worden gebruikt. De belangrijkste kenmerken van een effectieve how-to video zijn helderheid, bruikbaarheid en een goed gestructureerde presentatie. Deze video’s zijn populair op online platforms zoals YouTube, waar mensen vaak op zoek zijn naar instructies en oplossingen voor specifieke problemen. En laat jouw product of dienst nou net de oplossing voor dat probleem bieden 😉.

Wat is een how-to video?

Een “how-to video,” oftewel een instructievideo, is een videomateriaal dat stapsgewijze instructies geeft over hoe je een specifieke taak of activiteit kunt uitvoeren. Deze video’s zijn bedoeld om kijkers te begeleiden en hen te helpen begrijpen hoe ze iets moeten doen, vaak vergezeld van gesproken uitleg of tekst instructies.

Waarom een how-to video laten maken?

How-to video’s zijn buitengewoon nuttig omdat ze visuele demonstraties bieden, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om complexe taken of concepten te begrijpen. Ze kunnen variëren van eenvoudige doe-het-zelf projecten, zoals het repareren van een lekkende kraan of het koken van een speciaal gerecht, tot meer technische tutorials, zoals het leren van programmeercode of het gebruik van software.

Vereenvoudigde Instructie

How-to video’s maken complexe taken eenvoudig door visuele demonstraties te bieden. Ze helpen mensen om snel en gemakkelijk te leren.

Hogere Betrokkenheid

Video’s trekken de aandacht en houden deze vast. How-to video’s zijn boeiend en zorgen ervoor dat kijkers geïnteresseerd blijven.

Uitgebreid Bereik

Online instructievideo’s zijn beschikbaar voor een wereldwijd publiek. Ze vergroten de toegankelijkheid van je product of dienst. 

Verbeterde Informatie Retentie

Mensen onthouden vaak beter wat ze zien dan wat ze lezen. How-to video’s versterken het onthouden van informatie.

Voordelen van een how-to video

Demonstratie van Expertise

How-to video’s laten zien dat u een expert bent in uw vakgebied, wat het vertrouwen van uw doelgroep kan vergroten.

Betere Klantondersteuning

Gebruik how-to video’s om uw klanten te ondersteunen bij het gebruik van uw producten of diensten, waardoor ze minder snel hulp nodig hebben.

Verhoogde Verkoop

Instructievideo’s kunnen potentiële klanten overtuigen om uw product te kopen, omdat ze begrijpen hoe ze het kunnen gebruiken.

Sterkere Online Aanwezigheid

How-to video’s verbeteren uw online aanwezigheid en SEO doordat ze gevonden worden op bepaalde zoekwoorden en de user experience versterken. 

Werkwijze Rubix Creative

Afhankelijk van de gekozen vorm en inzet van een specifiek kanaal doorlopen wij de volgende stappen:

Kennismaking / briefing

Bij de kennismaking leren we jouw onderneming kennen en worden we geïntroduceerd met jullie doelstellingen. Aan de hand van deze doelstellingen wordt samen een strategie bepaald. 

Brainstormen / Concept delen

Aan de hand van de wensen en doelstellingen brainstormen we gezamenlijk over een eerste opzet. Dit werken we uit in een script, storyboard en draaiboek. Onze projectmanager stelt de planning op en organiseert de inzet van de benodigde apparatuur.

Eerste versie wordt aangeleverd

De eerste versie van de video wordt gemaakt. Bijvoorbeeld door het tekenen van de illustraties of de draaidag op een aantal locaties. Rubix Creative Agency verzorgt tijdens de productie de regie en de afstemming met de klant. We editen het ruwe materiaal en voegen bijvoorbeeld muziek, tekst en een eventuele voice-over toe.

Meerdere feedback rondes

De eerste versie van de video is slechts het begin. Nadat de eerste versie af is komen er meerdere feedback rondes waarin we de video samen tot een beter geheel maken. Eventuele correcties worden aangepast en verbeterd. Als de video eenmaal af is wordt deze vervolgens opgeleverd.

Oplevering & evaluatie

Meestal maken we diverse versies van de video voor inzet op verschillende kanalen. Na de video kan een evaluatie plaatsvinden waarin de prestaties van de video onder de loep worden genomen.

Kosten how-to video

De kosten van een how-to video zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wat voor soort video het moet worden, hoe lang moet de video duren en wat zijn de benodigde materialen? Bij Rubix Creative Agency zijn we altijd van tevoren transparant over de prijzen, waardoor je nooit verrassingen komt te staan.

Onze expertise inzetten?

Ben jij op zoek naar de juiste partner om een how-to video te laten maken? Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking! Neem meteen contact op via mail of de telefoon.

Vraag naar de mogelijkheden

Video

Soorten Video Formats

Er zijn ontzettend veel verschillende formats waarin je een video op kan nemen. Elk format brengt zijn eigen sterke punten met zich mee. Voor welke video je gaat is afhankelijk van zowel je doelgroep als de doelstellingen die je wilt bereiken. Hieronder worden alle formats besproken waarin Rubix Creative Agency jouw onderneming kan ondersteunen.

Bedrijfsvideo

Je bedrijfsidentiteit in één oogopslag tonen.

Advertentie video

Geef gevoel aan je product, dienst of merk!

Uitlegvideo

Zet je onderneming weg als expert.

Productvideo

Laat zien hoe jouw product werkt en wat het doet.

Stop-motion video

Creëer een unieke, warme spraakmakende video!

Animatie video

Breng complexe boodschappen op een simpele manier in beeld!

How-to video

Leer je kijkers hoe iets simpel te doen is.

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen.