SEO concurrentieanalyse

Wil je bovenaan gevonden worden in Google is er een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden; je moet beter zijn dan je concurrenten. Daarom is het belangrijk dat voordat je begint met SEO je onderzoek doet naar wie jouw concurrenten zijn, wat zij goed doen en waar je ze op kunt pakken. Hierbij een stappenplan hoe de specialisten van Rubix Creative Agency te werk gaan bij een SEO concurrentieanalyse:

Zoekwoordenonderzoek

Allereerst is het belangrijk om onderzoek te doen naar de zoekwoorden. Hierbij wordt gekeken naar wat potentiële klanten voor jouw bedrijf intypen op Google om bij jouw diensten terecht te komen. Voor een hovenier in Amsterdam zouden bijvoorbeeld de volgende zoekwoorden interessant kunnen zijn:

hovenier amsterdam

hoveniersbedrijf amsterdam

tuin aanleggen amsterdam

tuin bestrating amsterdam

hovenier inhuren amsterdam

etc… etc…

Hierbij worden er zoveel mogelijk zoekwoorden uitgezocht die gerelateerd zijn aan jouw diensten. Vervolgens wordt er per zoekwoord gekeken naar hoe vaak er ongeveer op gezocht wordt, wat de intentie is achter het zoekwoord en hoe groot de concurrentie is op het zoekwoord. Als er genoeg zoekvolume op zit, de intentie van het zoekwoord past bij de diensten die het bedrijf aanbiedt en het haalbaar voor Rubix Creative Agency is om op het zoekwoord te ranken, wordt deze toegevoegd aan een lijst met zoekwoorden die gebruikt kunnen worden.

Concurrentie bepalen

Als je eenmaal een lijstje zoekwoorden hebt waarop je wilt scoren, kun je vervolgens onderzoek gaan doen naar je concurrentie op SEO-gebied. Dit kan op de ouderwetse manier; voor elk zoekwoord kijken wie in de top-5 hierop staan en aan de hand hiervan je concurrentie bepalen. Dit kost echter wat meer tijd, dus wordt bij Rubix Creative Agency gebruik gemaakt van de SEO tool mangools om dit in kaart te brengen. Hiermee kunnen de specialisten van Rubix Creative Agency zien wie de concurrenten zijn op online gebied en op welke zoekwoorden de concurrenten allemaal scoren. Mochten er nog zoekwoorden tussen staan die we eerder over het hoofd hebben gezien, kunnen die ook nog toegevoegd worden aan het lijstje. Hierdoor weet je direct wie je concurrenten zijn en kan je gaan onderzoeken of je betere kwaliteit kan leveren dan die concurrenten waardoor je hoger dan hen komt.

Indien deze score lager is dan je concurrenten moet je aan de slag gaan om meer autoriteit op het internet te vergaren. Dit kan je onder andere doen door linkbuilding, maar ook bijvoorbeeld door je content te verbeteren en aan te passen naar de zoekintentie van een zoekwoord. Bij Rubix Creative Agency weten wij precies hoe je ervoor kan zorgen dat je autoriteit hoger wordt dan die van de concurrentie.

Content analyseren

Een ding is zeker; Google houdt van goede content. Door de jaren heen kan Google steeds beter de kwaliteit van content bepalen en de verwachting is dan ook dat content steeds belangrijker wordt voor Google. Kortom; er moet worden gekeken naar wat voor content je concurrentie heeft en vervolgens moet je betere content dan hen schrijven. Daarom doen we bij Rubix Creative Agency altijd onderzoek naar wat voor content de concurrentie heeft, om het vervolgens beter te doen.

Wil jij beter dan je concurrenten gevonden worden in Google? Laat Rubix Creative Agency dan een concurrentieanalyse voor jouw website uitvoeren. Je weet dan zeker dat je een kwalitatieve SEO-concurrentieanalyse krijgt waardoor jij je concurrentie de baas kunt zijn.

Autoriteit opbouwen

Als je de concurrentie eenmaal in kaart gebracht hebt, is het tijd om te kijken hoe je ervoor staat ten opzichte van de concurrentie. Een goede manier om dat in kaart te brengen is door te kijken naar de autoriteit van een website. De autoriteit van een website wordt mede bepaald door het aantal backlinks en de kwaliteit die de backlinks met zich meebrengen. Via tools als mangools en majestic kun je gemakkelijk meten wat de autoriteit van een website of een pagina is en kun je dus ook zien hoe jij ervoor staat tegenover je concurrenten. Als je autoriteit van je pagina’s lager is dan de concurrentie, is het lastiger om op een zoekwoord te scoren. Kortom; Er wordt gekeken naar hoe belangrijk Google jou vindt op het internet.

Meer weten?

Ben jij op zoek naar de juiste partner voor je conceptontwikkeling? Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking! Neem meteen contact op via mail of de telefoon.

Gemeente Coevorden

bekijk case

013CIFF

bekijk case

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Een goed SEO marketing bureau kent zijn werkveld en blijft up-to-date over de nieuwste SEO technieken. Zo heeft Google meer dan 200 ranking-factoren die van invloed zijn op de positie van een website op een zoekwoord. Hoewel dit er een hele hoop zijn, hoef je niet op elke factor je focus te leggen. Belangrijk is te weten wat wel goed werkt en wat niet en daarop je seo strategie aan te passen. Rubix Creative Agency zet de belangrijkste strategieën uiteen en optimaliseert je website hierop. Benieuwd? Bekijk een van onze SEO-diensten.

SEO

uitbesteden

Zoekwoordenonderzoek

gratis analyse

SEO-concurrentie

analyse

Linkbuilding

Versterk je domein

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen.