https://www.youtube.com/watch?v=8Y72Roc5Ngo

Uitlegvideo laten maken

Uitlegvideoā€™s worden een steeds belangrijker onderdeel in het video landschap. Met een uitlegvideo kan je een duidelijk en helder overzicht geven van wat jouw product, dienst of bedrijf aanbiedt. Ook kun je met uitleg videoā€™s door gratis informatie te delen jezelf of jouw onderneming als een expert wegzetten. Hierdoor wordt je merkidentiteit versterkt, waardoor (potentiĆ«le) klanten eerder bij jou zullen kopen. Het is een prachtige manier om service te verlenen of om indirect te verkopen.

Wat is een uitlegvideo?

Een uitlegvideo is een kort en doelgericht audiovisueel middel om complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier over te brengen. Deze video’s worden vaak gebruikt om ideeĆ«n, concepten, producten of processen helder en visueel te presenteren. Uitlegvideo’s kunnen variĆ«ren van geanimeerde infographics tot live-action presentaties, maar het doel blijft hetzelfde: uw boodschap begrijpelijk maken voor uw doelgroep.

Waarom een uitlegvideo laten maken?

Verbeterde Communicatie

Een uitlegvideo maakt het gemakkelijk om complexe informatie in korte tijd over te brengen. Dit helpt het publiek om je boodschap snel te begrijpen en te onthouden.

Verhoogde Betrokkenheid

Visuele content heeft de kracht om de aandacht vast te houden. Uitlegvideo’s zorgen voor een hogere betrokkenheid van de doelgroep dan tekst of statische afbeeldingen.

Heldere en Consistente Boodschap

Met een uitlegvideo kun je ervoor zorgen dat je boodschap consistent wordt gecommuniceerd, zonder ruimte voor interpretatieverschillen.

Vergroot de Conversieratio

Uitlegvideo’s kunnen de conversieratio van uw website verhogen. PotentiĆ«le klanten hebben meer vertrouwen in een product of dienst als ze begrijpen hoe het werkt.

Voordelen van een uitlegvideo

Snelle Informatieoverdracht

Uitlegvideo’s kunnen in enkele minuten uitleggen wat anders veel meer tekst zou vergen. Dit maakt ze ideaal voor mensen die weinig tijd hebben.

Verhoogt de Merkherkenning

Een unieke en herkenbare uitlegvideo kan de merkherkenning vergroten en uw bedrijf onderscheiden van de concurrentie.

Houdt de Aandacht Vast

Visuele elementen en beweging trekken de aandacht en houden deze vast. Dit helpt uw publiek geĆÆnteresseerd te houden.

Deelbaarheid

Uitlegvideo’s zijn gemakkelijk deelbaar op sociale media en kunnen je online bereik vergroten.

Werkwijze Rubix Creative

Afhankelijk van de gekozen vorm en inzet van een specifiek kanaal doorlopen wij de volgende stappen:

Kennismaking / briefing

Bij de kennismaking leren we jouw onderneming kennen en worden we geĆÆntroduceerd met jullie doelstellingen. Aan de hand van deze doelstellingen wordt samen een strategie bepaald.Ā 

Brainstormen / Concept delen

Aan de hand van de wensen en doelstellingen brainstormen we gezamenlijk over een eerste opzet. Dit werken we uit in een script, storyboard en draaiboek. Onze projectmanager stelt de planning op en organiseert de inzet van de benodigde apparatuur.

Eerste versie wordt aangeleverd

De eerste versie van de video wordt gemaakt. Bijvoorbeeld door het tekenen van de illustraties of de draaidag op een aantal locaties. Rubix Creative Agency verzorgt tijdens de productie de regie en de afstemming met de klant. We editen het ruwe materiaal en voegen bijvoorbeeld muziek, tekst en een eventuele voice-over toe.

Meerdere feedback rondes

De eerste versie van de video is slechts het begin. Nadat de eerste versie af is komen er meerdere feedback rondes waarin we de video samen tot een beter geheel maken. Eventuele correcties worden aangepast en verbeterd. Als de video eenmaal af is wordt deze vervolgens opgeleverd.

Oplevering & evaluatie

Meestal maken we diverse versies van de video voor inzet op verschillende kanalen. Na de video kan een evaluatie plaatsvinden waarin de prestaties van de video onder de loep worden genomen.

Kosten uitlegvideo

De kosten van een uitlegvideo zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wat voor soort video het moet worden, hoe lang moet de video duren en wat zijn de benodigde materialen? Bij Rubix Creative Agency zijn we altijd van tevoren transparant over de prijzen, waardoor je nooit verrassingen komt te staan.

Onze expertise inzetten?

Ben jij op zoek naar de juiste partner om een uitlegvideo te laten maken? Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking! Neem meteen contact op via mail of de telefoon.

Vraag naar de mogelijkheden

Video

Soorten Video Formats

Er zijn ontzettend veel verschillende formats waarin je een video op kan nemen. Elk format brengt zijn eigen sterke punten met zich mee. Voor welke video je gaat is afhankelijk van zowel je doelgroep als de doelstellingen die je wilt bereiken. Hieronder worden alle formats besproken waarin Rubix Creative Agency jouw onderneming kan ondersteunen.

Bedrijfsvideo

Je bedrijfsidentiteit in Ć©Ć©n oogopslag tonen.

Advertentie video

Geef gevoel aan je product, dienst of merk!

Uitlegvideo

Zet je onderneming weg als expert.

Productvideo

Laat zien hoe jouw product werkt en wat het doet.

Stop-motion video

Creƫer een unieke, warme spraakmakende video!

Animatie video

Breng complexe boodschappen op een simpele manier in beeld!

How-to video

Leer je kijkers hoe iets simpel te doen is.

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen.Ā