Skip to main content

Videocontent maken voor ieder budget

Wil jij wel graag video content produceren maar ben je bang dat het je te veel tijd en geld gaat kosten? Dan helpen wij je een handje op weg. Deze vormen van videocontent sparen je portemonnee en zorgen tegelijkertijd voor een betrokken audience. 

Animeren van statisch materiaal
Heb je geen tijd om bewegende beelden te schieten of te illustreren? Dan is het animeren van statisch materiaal een goede optie. Heb je een mooie foto liggen die jouw boodschap goed overbrengt? Met de ‘parallax techniek’ kun je deze foto tot leven brengen. Door middel van de juiste editing software, wij gebruiken zelf after effects, kan je de voorgrond van de foto loshalen van de achtergrond. Door de verschillende onderdelen vervolgens om te zetten in 3D creëer je het gevoel dat de foto een kijkdoos is waar de kijker inkijkt. Dit klinkt misschien een beetje complex maar met een beetje oefening is deze techniek lang niet zo tijdrovend als het lijkt. 

2D animatie
2D animatie is een van de oudste vormen van video animatie. Denk bijvoorbeeld aan oude Disney Films zoals de Lion King of Sneeuwwitje. Hierbij wordt elk scene los van elkaar getekend. Erg tijdrovend dus. Een manier van 2D animatie die minder tijd in beslag neemt kan online animatie zijn. Door de scènes te verdelen in losse elementen en karakters te voorzien van character rigs, een vaststaand skelet dat behoort aan een karakter, zorg je ervoor dat het animeren minder tijd in beslag neemt en dat je karakter realistisch beweegt.

Zelf opnemen van videomateriaal
Zelf beelden opnemen met een videocamera neemt natuurlijk altijd meer tijd in beslag. Maar als je het handig aanpakt kan je deze tijd wel zo efficiënt mogelijk indelen. Neem bijvoorbeeld de ‘Storytel Meets’ video’s die wij in samenwerking met Storytel produceren. In deze video’s zijn interviews te zien met verschillende schrijvers en stemacteurs van Storytel. Omdat we voor dit format een vast template gebruiken kunnen er in korte tijd oneindig veel variaties gemaakt worden van dit type video. Alles wat je nodig hebt is een camera op de juiste hoogte, een interviewer en iemand die de video’s op de juiste manier kan bewerken. Een tijdbesparende manier om toch wekelijks videocontent te kunnen tonen op je platformen.

  • Meer weten over videocontent?
    Download hier onze white paper!

videocontent

Onze aanraders

Download de whitepaper: 'maak kennis met video'

bekijk blog

Hoe pak ik een videoproductie in de praktijk aan?

bekijk blog

Nog meer RUBIX!
in je leven

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen. 

Kom gezellig een
bakkie doen