Skip to main content

Hoe pak ik een videoproductie in de praktijk aan?

Video content bestaat in vele vormen en maten. Toch is het wanneer je een video gaat produceren handig om het proces op te delen in drie fases: de pre-productiefase, de productiefase en de post-productiefase. Als je deze fases aanhoudt zorgt dat voor structuur en maakt het de kans kleiner dat je dingen over het hoofd ziet. 

1. Pre-productiefase
In de pre-productiefase formuleer je het doel van de video. Daarmee stel je ook meteen vast in welke fase van de customer journey de video gebruikt wordt. Daarnaast denk je na over dingen als vorm, huisstijl en beschikbaar budget.

Zijn de randvoorwaarden duidelijk? Dan kun je het script gaan schrijven. Een script kan letterlijke elke seconde beschrijven of kan meer ruimte laten voor improvisatie. Vooral voor de beginnende video maker kan een strak script ervoor zorgen dat fouten minder snel gemaakt worden.

Wanneer het script klaar is kan de productiedag voorbereid worden. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van cameramensen, illustratoren en acteurs. En ook niet onbelangrijk, het opstellen van een planning en een kostenbegroting.

2. Productiefase
Het is zo ver, de productie van je video gaat van start. In de vorm van een draaidag op locatie of een dag waarop de illustraties worden gemaakt. Maak je een animatie, dan vallen deze fase en de volgende fase samen. Een super leuke dag vol drukte en chaos, maar dat komt goed want je hebt je in de pre-productiefase goed voorbereid.

3. Postproductiefase
Tijd om te gaan monteren en editen. Aan het ruwe materiaal dat je hebt verzameld, getekend of geschoten kan nog van alles veranderd worden. Je kan overlays, infographics of andere visuele elementen toevoegen. Ook audio voeg je in deze fase toe.

Wij wensen je veel succes met het produceren van je video en hopen dat deze fasen je houvast geven. Heb je hulp of advies nodig? Stuur een berichtje naar info@rubixcreative.nl

  • Meer weten over videocontent?
    Download hier onze white paper!

productiefases video

Onze aanraders

Download de whitepaper: 'maak kennis met video'

bekijk blog

Videocontent maken voor ieder budget

bekijk blog

Nog meer RUBIX!
in je leven

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen. 

Kom gezellig een
bakkie doen