Website migratie

De migratie van een website kan vaak erg ‘tricky’ zijn. Als je een website gaat verhuizen kan er een hele hoop mis gaan voor de SEO waardoor je veel posities kan verliezen in Google. Daarom is het belangrijk dat voordat je een website verhuist, je een goed migratieplan opstelt waardoor je zo min mogelijk consequenties hebt van het verhuizen van je websites. Hierdoor verlies je geen verkeer naar je website en verlies je dus ook geen omzet.

Waarom je website verhuizen

Als er zoveel risico’s kleven aan het migreren van een website, waarom zou je het dan doen? Er zijn verschillende redenen waarom een website migratie nodig kan zijn. Hieronder enkele voorbeelden waarom je een website zou moeten migreren:

  • Je moet van http naar https gaan
  • Je wilt gebruik maken van een nieuwe domeinnaam
  • Je wilt de site-structuur veranderen
  • Je gaat gebruik maken van een nieuw CMS of platform
  • Je moet je content migreren

Gevolgen slechte SEO-migratie

Als de migratie van de website niet goed verloopt, kan het voorkomen dat pagina’s een 404-error krijgen. Dit houdt in dat de huidige pagina niet meer bestaat. Dit betekent dat de oude URL niet goed doorverwezen is naar de nieuwe URL, waardoor Google de nieuwe URL niet kan vinden. Hierdoor geven de oude pagina’s niet de waarde door die jij op die pagina in Google had opgebouwd. Dit zorgt er vervolgens voor dat je met de nieuwe pagina weer helemaal op 0 begint en alles weer opnieuw mag gaan doen. Dit is uiteraard op te lossen, maar tot dit opgelost is blijf je wel posities verliezen in Google en blijf je het webverkeer wat je normaal naar die pagina kreeg mislopen. Elke extra dag dat niet opgelost is, loop je inkomsten mis die je normaal wel zou hebben. Dit wil niemand hebben, waardoor het zo belangrijk is om je website op een goede manier te verhuizen.

Schakel een professional is voor je migratie

Bij een migratie van een website kan ontzettend veel mislopen. Je hoeft maar een klein ding over het hoofd te zien en het kan je vele bezoekers kosten. Het is daarom verstandig dat als je de expertise niet in huis hebt, een migratie van je website uit te besteden of om advies te vragen aan een professional. Deze kunnen je behouden voor de veelgemaakte fouten en ervoor zorgen dat je migratie vlekkeloos verloopt. Een migratie van een website is altijd spannend, maar met de juiste hulp kan risico vermeden worden en zorgt het ervoor dat je website er wellicht zelfs beter uitkomt dan voorheen.

Hulp nodig of een SEO-migratie laten uitvoeren? Neem vrijblijvend contact op met Rubix Creative Agency. Onze specialisten hebben tientallen website migraties uitgevoerd en weten precies hoe we jouw verhuizing vlekkeloos kunnen laten verlopen.

Meer weten?

Ben jij op zoek naar de juiste partner voor je SEO-techniek? Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking! Neem meteen contact op via mail of de telefoon.

Gemeente Coevorden

bekijk case

013CIFF

bekijk case

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Een goed SEO marketing bureau kent zijn werkveld en blijft up-to-date over de nieuwste SEO technieken. Zo heeft Google meer dan 200 ranking-factoren die van invloed zijn op de positie van een website op een zoekwoord. Hoewel dit er een hele hoop zijn, hoef je niet op elke factor je focus te leggen. Belangrijk is te weten wat wel goed werkt en wat niet en daarop je seo strategie aan te passen. Rubix Creative Agency zet de belangrijkste strategieën uiteen en optimaliseert je website hierop. Benieuwd? Bekijk een van onze SEO-diensten.

SEO

uitbesteden

Zoekwoordenonderzoek

gratis analyse

SEO-concurrentie

analyse

Linkbuilding

Versterk je domein

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen.