Online branding

De branding van je bedrijf heeft sinds 20 jaar enorme stappen gezet. Waar vroeger een logo, huisstijl en wellicht drukwerk de enige mogelijkheden waren, zijn er sinds alles online gaat veel meer mogelijkheden om je merk te branden. Sterker nog, online is bijna onmisbaar geworden wil je jouw bedrijf goed in de markt zetten. Vaak willen ondernemers direct conversie en omzet verkrijgen. Hiermee mis je echter een belangrijk deel voor je onderneming; de branding. Als merk moet je voor de diensten of producten die je aanbiedt in het hoofd zitten van consumenten, zodat ze jou verkiezen boven andere. Door een goede online branding strategie toe te passen zorg je ervoor dat je in het hoofd van de consument gaat zitten en de mensen sneller uit zichzelf naar je toe zullen komen.

Voordelen online branding

Aan branding op zichzelf zitten al een flink aantal voordelen. Zo kiest je doelgroep eerder voor jouw merk omdat je doelgroep zich associeert met je. Het voordeel van online branding is dat je online tegenwoordig een ontzettend groot bereik hebt. Je kan het via je website doen, social media, e-mail marketing, display marketing, google adwords en externe websites. Kortom; de kansen zijn oneindig op verschillende platformen.

Een ander groot voordeel van een goede online branding is dat mensen zich vertrouwd gaan voelen bij je merk. Als iemand bijvoorbeeld tv-scherm intypt en drie advertenties ziet staan; twee advertenties van onbekende en een advertentie van bol.com. In dat geval hoeft de advertentie van bol.com niet eens bovenaan te staan, maar zijn mensen eerder geneigd de advertentie van bol.com aan te klikken. Dit omdat ze weten dat bol.com betrouwbaar is, op tijd levert en als er iets niet in orde is zij het probleem voor je oplossen. Ondanks dat het wellicht gelijkwaardige advertenties zijn met gelijkwaardige prijzen, kiezen mensen eerder voor iets waar ze vertrouwd mee zijn.

Online strategie

Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om te adverteren op het internet, dat je door de bomen het bos soms niet meer kunt zien. Welke social media moet je gebruiken om te adverteren? Hoeveel moet je investeren in SEO, en hoeveel in adverteren? Welke strategie past bij mijn bedrijf? Een goede online strategie is essentieel om te slagen op het internet. Daarnaast is het essentieel om alles op elkaar aan te sluiten. Bij Rubix Creative Agency kunnen we je verder helpen om je gehele strategie op online gebied uit te werken.

Online strategie bepalen

Allereerst is het belangrijk om samen te kijken wat je wilt bereiken. Wil je meer volgers genereren, hoger in Google komen of toch liever meer conversies genereren op korte termijn? Door samen te kijken wat de doelstellingen zijn kunnen we bij Rubix Creative Agency aanbevelingen doen wat het best werkt voor uw doelstellingen. Hierbij gaan we op onderzoek uit welke online communicatiemiddelen het beste zijn voor de campagne en hoe we jouw merk het best in beeld van de consument kunnen brengen.

Hierbij wordt uiteraard goed gekeken naar de wensen en behoeftes van jouw doelgroep.
Op basis van dit onderzoek zal er vervolgens een advies met wat de beste middelen zijn, wat het meest effectief voor jouw bedrijf is en hoe je deze middelen allemaal in kan zetten. Hierdoor kan je aan de slag met een gehele online marketing campagne en als bedrijf gaan groeien. Bij Rubix Creative Agency streven wij niet naar zoveel mogelijk mensen bereiken, maar juist om gericht mensen te bereiken. Het doel is uiteindelijk om de omzet te verhogen en als bedrijf vooruit te gaan en niet alleen zoveel mogelijk mensen bereiken die vervolgens geen aankoop doen.

Huisstijl

Het ontwerpen van een logo of volledige huisstijl voor uw bedrijf of onderneming is van cruciaal belang in deze tijd. Het is het gezicht van je bedrijf en het eerste wat potentiële klanten zien als ze op uw website terecht komen. Bij Rubix Creative Agency verzorgen wij uw volledig unieke huisstijl waar u trots op kunt zijn en nog meer potentiële klanten mee binnen haalt.
Denk bij een volledig verzorgde huisstijl aan een professioneel logo, visitekaartjes, briefpapier en nog veel meer.

Uw eigen logo

Het logo van uw bedrijf is misschien wel een van de belangrijkste factoren van een goed lopend bedrijf. Wij steken hier dan ook erg veel tijd in en overleggen altijd met de klant wat hij of zij nou precies zou willen. Na dit overleg maken wij een paar concepten en kunt u zelf kiezen wat u het best vindt passen bij het bedrijf. Op deze manier kiest u altijd degene die u zelf het mooist vindt. Een logo moet herkenbaar zijn en een bepaalde gedachte oproepen bij mogelijke klanten. Een logo is de identiteit van uw bedrijf en een unieke identiteit is altijd goed.

Brand Activation

Brand activation, ook wel merkactivatie, zorgt ervoor dat een merk of product rechtstreeks naar de doelgroep wordt gebracht. Dit gebeurt dan vaak op een creatieve of interactieve manier. Veel grote bekende merken in Nederland maken gebruik van Brand Activation. Dit zorgt ervoor dat mensen het product nog beter en vaker gaan herkennen en vervolgens ook daadwerkelijk producten gaan aanschaffen. Dit komt omdat ze binding voelen met het product, dit komt door de brand activation van dat merk of product.

Brand Activation bij Rubix Creative Agency

Brand Activation zorgt er dus voor dat een product extra onder de aandacht komt. Het heeft vooral te maken met de interactie tussen de consument en het merk en het creëren van een ervaring of kennismaking met het product. Dit moet dus op een leuke en uitdagende manier gebeuren om de mogelijke klanten van het product te triggeren. Herkenbaar en met een eigen identiteit, daar zorgen wij bij Rubix Creative Agency voor.

Meer weten?

Ben jij op zoek naar de juiste partner voor je online branding? Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking! Neem meteen contact op via mail of de telefoon.

Gemeente Coevorden

bekijk case

013CIFF

bekijk case

Website laten maken

Wordpress

website

Unieke

webshop

Spraakmakende

webdesign

Verbazingwekkende

webdevelopment

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen.