Skip to main content

Amsterdam zet afval buiten

Over Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam probeert het dagelijks leven in Amsterdam voor iedereen zo prettig mogelijk te maken. Daarom ziet de gemeente ze het liefst een schone stad!

De opdracht

Gemeente Amsterdam vroeg ons een campagne op te zetten waarbij Amsterdammers per stadsdeel geïnformeerd moesten worden op welke dag, tijdstip en hoe afval buiten kan worden gezet. Of welk nummer moet worden gebeld om afval op te halen.

Uitvoering

We ontwikkelden een bannercampagne die we, vanwege de vele verschillende versies, dynamisch opbouwden. Hierdoor zijn we in staat om met één bannerset verschillende teksten en afbeeldingen in te laden.

Voor Facebook hebben we een instant experience ingezet om veel content kwijt te kunnen en zodat mensen ook kunnen reageren op de boodschap. Deze versie bevat naast de standaard content ook video’s, tips en een slideshow.

Voor de video’s zijn vooraf scripts geschreven en ze zijn op locatie met ingehuurde acteurs opgenomen. In de post productie is het materiaal ge-edit in verschillende versies die geschikt zijn gemaakt voor verschillende kanalen (Facebook, YouTube en programmatic advertising).

Hierbij bleven we de resultaten goed in de gaten houden. Waar nodig pasten we de campagne aan. Zo haakten we in december in op de feestdagen. Door toedoen van de coronacrisis werden er extra veel pakketjes besteld en bezorgd. Dit betekende extra veel oud papier. Met een carousel en en swipecube vroegen we extra aandacht voor het scheiden van karton van kerstpakketten en sinterklaascadeaus.

Diensten

  • Strategie
  • Concept
  • Creatie
  • Realisatie

Deliverables

  • Out Of Home uitingen in de vorm van Trotters en Abri’s per stadsdeel
  • Online dynamische HTML-banners in vele versies voor ieder stadsdeel
  • Social uitingen op Facebook
  • Video’s voor verschillende platformen

Nog meer RUBIX!
in je leven

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste updates en unieke inzichten om jouw campagne tot een succes te brengen.

Wil jij ook
zo’n campagne?